Asus laptop akkumulátor csere

Hozza be hozzánk! Garancia idő letelte után mi megjavítjuk Asus laptopját! Asus laptop akkumulátor csere.

ASUS laptop akkumulátor csere

A belső akkumulátorok a laptop teljes szétszedésével jár, melyet szervizünkben elvégezzük Önnek.

Notebook belső akkumulátor csere szétszereléssel:
Árak:

Laptop akkumulátor árak:
Érdeklődjön az alábbi telefonszámon:
0620-265-75-30
Munkadíj: 7.500 Ft
Vállalási idő:
1-2 munkanap (amennyiben azonnal beszerezhető a megfelelő akkumulátor, rendelés esetén a szervízes kollégánk ad tájékoztatást a várható beérkezésről)

ASUS laptop akkumulátor csere

Asus laptop akkumulátor meghibásodásának okai:

Az akkumulátor meghibásodásának számos oka lehet, a helytelen használattól a túlmelegedésig vagy egyszerűen az akkumulátor elöregedéséig. A laptop akkumulátorának átlagos élettartama 18-24 hónap.

Milyen jelei vannak az akkumulátor meghibásodásának?

Minden laptop akkumulátor csak bizonyos számú töltési ciklust bír ki. Átlagosan 2 évente cserélni kell őket napi használat mellett.

A legtöbbünk első jele az autonómia hiánya. Mindenhol elkezdjük hordozni a laptop töltőnket. Néhányan közülünk vásárolnak egy második töltőt is, hogy mindig legyen a közelben. Előbb vagy utóbb az akkumulátor már nem bírja a töltést. Bizonyos esetekben a számítógép nem ismeri fel az akkumulátort, vagy a számítógép egyszerűen nem indul el. Egy másik árulkodó jel a forró akkumulátor, amely azt jelzi, hogy az akkumulátort azonnal cserélni kell.

Az akkumulátor tesztelése

Akkumulátorjelentés létrehozása Windows rendszerben

• A parancssorba írja be a powercfg/batteryreport parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt . Megjelenik egy üzenet, amely tájékoztatja a fájl mentéséről.
• Menjen a Felhasználók mappába, és nyissa meg az akkumulátor –report.html fájlt a böngészőben.
Amint az alábbi képen látható, sok információ található. Érdekel minket itt a teljes töltési kapacitás (mennyi az akkumulátor kapacitása ) és a tervezési kapacitás (az eredeti kapacitás új állapotban).

Mint fent látható, ez a laptop jó. Kapacitásának egy részét elvesztette, de még mindig nagyon kielégítő.

Javasoljuk, hogy cserélje ki vagy tervezze meg az akkumulátor cseréjét, ha az akkumulátor kapacitása 50% alá csökken. Természetesen továbbra is használható, de előfordulhat, hogy a laptop nem működik teljes mértékben.

Mi a teendő, ha a számítógép nem kapcsol be?

Az akkumulátor teljesen lemerült, és nem töltődik. Távolítsa el az akkumulátort, és csak a tápkábellel indítsa el a laptopot. A számítógép nem indul el az alaplap és más alkatrészek védelmére. Ha probléma nélkül elindul, akkor cserélni kell az akkumulátort.

Az akkumulátor biztonságos eltávolítása. Asus laptop akkumulátor csere

Az ASUS laptop típusától függően különböző módon érheti el az akkumulátort. 

Általában a laptopok két kategóriája létezik:
• Kölső akkumulátorral – hozzáférési nyílás eltávolítása
• Belső akkumulátor – szétszerelve a laptopot lehet csak kicserélni

Laptopok külső akkumulátorral

• Húzza ki a számítógépet minden hálózati aljzatból, és kapcsolja ki.
• Fordítsa meg a számítógépet, és keresse meg az akkumulátort tartó nyílás reteszét.
• Nyissa ki a reteszeket, és vegye ki az akkumulátort

Laptopok belső akkumulátorral

Ezek a laptopok legújabb generációiban láthatók. Mivel egyre kompaktabb formatervezésre térünk át, az akkumulátorok gyakran közvetlenül az alvázhoz vannak rögzítve, és nem könnyen hozzáférhetők.

laptop akkumulátor csere

Az alábbiakban egy általános eljárás látható az ilyen típusú laptop akkumulátorának eltávolítására/cseréjére.


• Húzza ki a számítógépet a hálózati aljzatból, és kapcsolja ki.
• Fordítsa meg a számítógépet, és távolítsa el a különféle csavarokat (az alsó tokban).
• Szabványos csavarhúzóval vagy kártyával óvatosan ékelje fel a laptop alsó burkolatát a billentyűzettől elválasztó helyet.
• Vigyázat- amikor megpróbálja elválasztani a billentyűzetet az alsó háztól, egy kábel köti össze a kettőt. Szétválás előtt finoman le kell választania az egyik csatlakozót.
• Az akkumulátor általában a billentyűzet alatt, a képernyő mellett található, és kábellel is csatlakoztatva van.
• Húzza ki a kábelt, vegye ki a régi akkumulátort, cserélje ki az újat, majd óvatosan ismételje meg a lépéseket fordítva a számítógép összeszereléséhez.

Az Asus laptop akkumulátorának azonosítása

Sok információ nyomtatható közvetlenül az akkumulátorra, annak típusára, modelljére, kapacitására és feszültségére vonatkozóan.
Napjainkban a fogyasztói elektronikai elemek többsége lítium-polimer (Li-Po) vagy lítium-ion (Li-Ion).

Az akkumulátor típuson kívül három dolgot kell figyelembe venni:

asus laptop akkumulátor csere

• Feszültség ( voltban vagy V -ban): Az akkumulátor névleges feszültségének, azaz a laptop működéséhez szükséges voltok számának azonosnak kell lennie az új akkumulátorban .
• Kapacitás (milliamp-órában vagy mAh-ban): a laptop önállóságát jelzi, minél nagyobb az akkumulátor mAh-ja, annál hosszabb ideig marad feltöltve az akkumulátor (nagyobb önállóság).
• A teljesítmény(wattórában vagy Wh-ban): Wh a két korábbi érték szorzata (mAh X volt), ez az akkumulátor teljesítményét jelzi. Használhat olyan akkumulátort, amely nagyobb teljesítményű (Wh), mint az eredeti, amennyiben azonos feszültségű és kompatibilis a laptopjával.

Figyelmeztetés: a teljesítménykapacitás (mAh) túlzott növelése nem ajánlott. Előfordulhat, hogy a töltő nem tudja feltölteni, vagy csak nagyon sokáig tart (pl. 10 óra helyett 2 óra).

Hogyan válasszunk új csereakkumulátort? Asus laptop akkumulátor csere

Kerülje az interneten árusított olcsó akkuakkumulátorokat , nagyon gyakran rossz minőségű alkatrészekkel vannak összeszerelve, amelyek nem tartanak ki, és károsíthatják a laptopot.

Az Asus-Accessories webhelyen könnyen megtalálhatja új akkumulátorát, ha kiválasztja vagy beírja laptopjának modelljét a honlapunk könyvtárába: https://www.asus-accessories.com/

Meg kell adnia laptopja sorozatszámát annak biztosítása érdekében, hogy pontos információkat biztosítsunk Önnek az adott eszközről.

Melyek a legjobb gyakorlatok az új akkumulátor karbantartásához

Az akkumulátor meghibásodásának leggyakoribb okai a következők: Túlmelegedés és páratartalom (víz)

A túlmelegedés gyakori okai
• Ha a számítógépet folyamatosan csatlakoztatva tartja, túlmelegedést okozhat.
• Meleg napon közvetlen napfényben való munkavégzés.
• Fűtés közelében vagy nagyon meleg helyiségben végzett munka.
• Lágy anyagon, például takarón vagy párnán való munkavégzés, amely akadályozza a megfelelő szellőzést.

Első alkalom a dobozból – Új akkumulátor

Amikor először használja az új akkumulátort, először fel kell tölteni az akkumulátort úgy, hogy 100% -ra fel kell töltenie, és háromszor 20% -ra kell lemerítenie.

A legjobb tanácsunk az optimális használathoz:
• NE merítse le az akkumulátort 0% -ra: Ez egy régi hiedelem a régebbi nikkel típusú akkumulátorok alapján. A mai lítium-ion akkumulátorok maradék töltéssel (20%) jobban teljesítenek. Ha folyamatosan hagyja lemerülni 0%-ra, az akkumulátor instabillá válik, és súlyosan leromlik.
• Ne tartsa mindig teljesen feltöltve az akkumulátort : Csakúgy, mint az akkumulátor 0% -os kiürítése, az akkumulátor 100% -os állandó töltése is nagyon káros. Az idő múlásával ez növeli belső ellenállását és csökkenti a kapacitását. Az optimális tárolás érdekében ajánlatos az akkumulátort töltési kapacitásának 30-40% -a között tartani .
• Végezzen rendszeres töltési ciklusokat : Ha nem használja gyakran a laptop akkumulátorát, fontos, hogy rendszeresen, legalább havonta egyszer ciklusozza (kisütés => töltés).

Az akkumulátor élettartamának optimalizálása

A Windows 10 remek kis alkalmazással rendelkezik, amelyet az eszköztáron az akkumulátor ikonra kattintva érhet el.
A laptopnak alapértelmezettnek kell lennie, amely az ASUS által meghatározott optimális beállítás .

A csúszka segítségével válthat a teljesítmény és az akkumulátor élettartama között.

Asus laptop akkumulátor csere

A legjobb teljesítmény mód azoknak szól, akiknek nagy teljesítményre és reagálásra van szükségük (például: játékosok, grafikusok, stb.). Ebben a módban a háttérben futó alkalmazások továbbra is sok energiát fogyasztanak.

A Jobb teljesítmény beállítás korlátozza az erőforrásokat a háttéralkalmazások számára, de egyébként előnyben részesíti a hatalmat.

Az Akkumulátorkímélő mód csak akkor jelenik meg, ha a számítógép ki van húzva a konnektorból, 30 százalékkal csökkenti a kijelző fényerejét, megakadályozza a Windows-frissítések letöltését, leállítja az e-mail alkalmazás szinkronizálását, és felfüggeszti a legtöbb háttér-alkalmazást.

Jó szokás, hogy a laptop használatát energiatakarékosabb módon állíthatja be, például úgy, hogy egyszerre ragaszkodik egy alkalmazáshoz, és bezár minden mást, amikor nem használja. Kicsit olyan, mint amikor lekapcsolják a villanyt, amikor egy szoba üres. Ha állandóan ide -oda jár a konyha és a kamra, vagy a Firefox és a Word között, akkor mindenképpen tartsa bekapcsolva a lámpákat és az alkalmazásokat. De ha csak főz vagy YouTube -videót néz, akkor a legjobb, ha kikapcsol és bezár minden mást.

Használatának megfelelően optimalizáljon

Ha nincs szüksége az áramra, ne használja. Ha filmet néz, a következő nagyszerű regényt írja, vagy irodai szoftvereken dolgozik, és egyetlen alkalmazásra korlátozhatja a használatot, akkor fontolja meg, hogy csúsztassa ezt a sávot jobb akkumulátor -élettartamra vagy akár repülőgép üzemmódra. 

A Repülőgép üzemmód megszünteti a vezeték nélküli kapcsolatot, amely lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy frissítsék és kommunikáljanak, amely energiát fogyaszt. Érdemes megfontolni néhány olyan alkalmazás bezárását, amelyeket nem használ rendszeresen. Például, ha telefonján, táblagépén és laptopján beállította az e-mail címét, és mindannyian egyszerre (többé-kevésbé) értesítik Önt arról, hogy új e-mailje van, akkor esetleg úgy dönthet, hogy nyitva tartja az alkalmazást az egyik ezeket az eszközöket.